nyheder

Opskrift på fynsk Prossekage

En juletradition

Det skal du bruge!

125 g valsede havregryn

125 g valsede byggryn

1 l mælk

2 æg

75 g sukker

½ tsk salt

½ tsk stødt kanel

1 dl rosiner (kan udelades)

Rasp til bradepanden, smør til stegning og sirup (evt. også æblemos) til at komme på kagen.

Sådan gør du!

Aftenen før bagning blandes grynene med en l koghed mælk. Næste dag piskes de 2 æg sammen og røres i blandingen fra aftenen før. Samtidig blandes sukker, salt, kanel og rosiner i.

En lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) smøres godt med margarine/smør og drysses med rasp, hvorpå dejen hældes i. Kagen sættes i ovnen ved 170 grader og bages i 1½ time, hvorefter den afkøler i bradepanden.

Før serveringen skæres kagen ud i passende stykker, som derpå brunes let i smør på panden. Kagen nydes med sirup og evt. æblemos på.

Kagen holder sig ca. 5 dage i køleskab, den er fryseegnet.

Velbekomme og god fornøjelse